И четящите котки понякога похапват… безглутенова веган паста

Последното нещо, което някога съм си представяла, е че ще ви оставя рецепта в този блог. При това за веган ястие. Но се случват и такива неща. А това, което ме мотивира е, че много често хората казват, че такова ястие не може да бъде вкусно и засищащо. Изненада – може.

Докато пиех чай с ухание на портокалови цветчета и слушах дъжда, ми се приска да си направя един експеримент. За това вълшебство моята вътрешна Хармаяни си послужи със следните специални съставки

  • царевично-оризово ригатони – 250 грама
  • готов бешамел на оризова основа – 200 мл
  • микс замразени зеленчуци – около 200 грама
  • около 70 грама сирене от кокосово мляко
  • около 50 грама тофу.
  • кокосово масло

Сварих ригатоните, измих, отцедих и ги оставих да си почиват в една голяма купа. След това в тавичка сложих замразените зеленчуци, една супена лъжица кокосово масло и ги оставих да се запекат за двайсетина минути. Аз използвах каквито имах във фризера. Въпрос на личен вкус е какви ще си изберете. И с пресни би станало супер, но точно днес, признавам си, ме домързя. След двайсетината минути се изваждат, разбъркват, добавят се бешамела, тофуто и сиренето от кокосово мляко. Връщат се за още шест – седем минути. След това се изваждат, добавят се към готовите ригатони, разбърквате и хоп – всичко е говотово.

Лично аз не добавих сол, защото малкото, която се съдържа в продуктите, ми е достатъчна.

Получи се вкусно, леко и засищащо 🙂

Да ви е сладко, ако решите да опитате 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *